Producenci
Promocje
PEI PA KOA syrop 300ml KASZEL GORĄCZKA CHRYPKA
PEI PA KOA syrop 300ml KASZEL GORĄCZKA CHRYPKA

89,10 zł

Cena regularna: 99,00 zł

Najniższa cena: 94,05 zł
szt.
PEI PA KOA syrop 150 ml KASZEL GORĄCZKA CHRYPKA
PEI PA KOA syrop 150 ml KASZEL GORĄCZKA CHRYPKA

59,00 zł

Cena regularna: 75,00 zł

Najniższa cena: 67,50 zł
szt.
Manayupa (Desmodium adscendens) - herbata ziołowa 100g
Manayupa (Desmodium adscendens) - herbata ziołowa 100g

39,00 zł

Cena regularna: 45,00 zł

Najniższa cena: 39,00 zł
szt.
Flor de arena - napar ziołowy na dnę moczanową 100g
Flor de arena - napar ziołowy na dnę moczanową 100g

39,00 zł

Cena regularna: 45,00 zł

Najniższa cena: 39,00 zł
szt.
Peruwiańskie ziółko Hercampuri - herbata na wątrobę 50g
Peruwiańskie ziółko Hercampuri - herbata na wątrobę 50g

19,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

Najniższa cena: 25,00 zł
szt.

Mąka orkiszowa typ 405 1kg GEISINGEN

Wysyłka w: 10 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: GEISINGEN
Kod produktu: 8058-36085

Opis

Typ 405 to mąka najjaśniejsza. Jasną mąkę wytwarza się poprzez mielenie i przesiewanie cząstek łupin. Różnica polega więc na zawartości błonnika. Im jaśniejsza mąka, tym mniejsza zawartość zewnętrznych warstw ziarna.

Mąka pełnoziarnista składa się z całego ziarna, typ 405 prawie tylko z bielma.

Biała mąka otrzymana z mieszanki prastarych odmian orkiszu. Jest niezwykle delikatna w smaku i strukturze dlatego doskonale nadaje się np. do biszkoptów i innych ciast, kisieli i wielu innych deserów, czy do stosowania w kuchni dla dzieci. Można ją też mieszać z ciemniejszą mąką.

 
Kraj pochodzenia: Niemcy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Produkt zawiera gluten.

 


Do grupy polecanej przez św. Hildegardę należą tylko: Schwabenkorn, Steiners Roter Tiroler, Frankenkorn (Altgold x Rouquin), Oberkulmer Rotkorn, Ostro.

Odmiana orkiszu: Frankenkorn i Oberkulmer Rotkorn


Typy mąk

Typy mąk (oznaczone numerami) oznaczają stopień zmielenia ziarna (miałkości maki).

Mąki białe, najdrobniejszego przemiału, tzw. biszkoptowe   typ 200, 300, 400
Mąki białe, średniego przemiału, tzw. uniwersalne              typ 500, 600, 700 
Mąki białe, grubego przemiału, tzw. chlebowe               typ 1000, 1100, 1300
Mąki ciemne, grubego przemiału, tzw. pełnoziarniste     typ 1500, 2000

*Im grubszy przemiał, tym więcej zachowanych wartości odżywczych, zawartych w łusce ziarna.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl