Witamina C Kwas L-askorbinowy z kapusty kiszonej 100g SKARBY GAI
Opis
KWAS L-ASKORBINOWY WITAMINA C 100g SKARBY GAI
Suplement diety
Produkt pozyskiwany z kapusty i naturalnych składników roślinnych. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
Miarka znajduje się w środku opakowania.
Wskazania i właściwości: Suplementacja codziennej diety w witaminę C.
Witamina C:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego,
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstki.
Składniki: Witamina C (kwas L-askorbinowy)
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów.
Postać: Biały drobny proszek
Skład zalecanej dziennej dawki do spożycia:
1/2 miarki proszku | RWS (%)* | |
Witamina C | 1500 mg | 1875 |
*RWS (%) - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
Zalecana dzienna dawka do spożycia: 1,5 g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życia są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto: 100 g